ΑρχικήΕπικαιρότηταΚυψέλη: 7χρονος δολοφονήθηκε από τη μητέρα του και τον σύντροφό της -...

Κυψέλη: 7χρονος δολοφονήθηκε από τη μητέρα του και τον σύντροφό της – Έκρυβαν τα οστά σε εργαλειοθήκη

Στη σύλληψη της μητέρας ενός 7χρονου παιδιού που εντοπίστηκε δολοφονημένο, και ενός άνδρα, προχώρησε η αστυνομία, στην Κυψέλη.

Η 29χρονη μητέρα και ο 33χρονος Πολωνός πρώην σύντροφός της συνελήφθησαν, αργά χθες το βράδυ, για τη δολοφονία του 7χρονου γιου της, το 2017, στο διαμέρισμά τους στην Κυψέλη, στην οδό Σκιάθου.

Οι δράστες έκρυβαν τα οστά του παιδιού μέσα σε αυτοσχέδιο τάφο και εν συνεχεία σε εργαλειοθήκη. Μάλιστα ο 33χρονος δράστης κουβαλούσε για πολύ καιρό παντού μαζί του την εργαλειοθήκη για να μην την βρει η Αστυνομία.

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία φωτογραφίες από το σημείο, όπου εντοπίστηκαν τα οστά του 7χρονου Αντρέα. 

Κυψέλη: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα «αυτοσχέδια» μνήματα του 7χρονου

Αστυνομικοί βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου μπροστά στο φρικιαστικό θέαμα, καθώς βρήκαν τα κόκαλα του αδικοχαμένου παιδιού μέσα σε εργαλειοθήκη, με αποτέλεσμα να συλλάβουν την 29χρονη μητέρα και τον 33χρονο Πολωνό πρώην σύντροφο της.

Τόσο η μάνα, όσο και ο σύντροφος της ήταν απόλυτα ψύχραιμοι, δεν έκλαψαν, δεν αντέδρασαν, παρά μόνο ομολόγησαν το στυγερό έγκλημα.

Κυψέλη: Αυτή είναι η 29χρονη «Μήδεια» – Ο σύντροφός της σκότωσε το 7χρονο παιδί της και έκρυψε τη σορό στη βεράντα

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα ο 33χρονος που συζούσε με την 29χρονη, κακοποίησε τον 7χρονο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πολωνός έβαλε το παιδί τιμωρία, όρθιο, δίχως να του δίνει φαγητό και νερό. Και όταν το παιδί διαμαρτυρήθηκε, το τύλιξε με μονωτική ταινία και του προκάλεσε θάνατο δια ασφυξίας, ενώ η μητέρα που ήταν παρούσα δεν έκανε το παραμικρό για να το αποτρέψει.

Στη συνέχεια ο 33χρονος έφτιαξε στη σκεπή του δώματος, αυτοσχέδια κατασκευή όπου τοποθέτησε τη σωρό του 7χρονου. Φεύγοντας από το σπίτι που διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία ο 33χρονος τοποθέτησε την σορό σε εργαλειοθήκη που πήρε μαζί του.

Επειτα, νοίκιασε διαμέρισμα στην Αθήνα και τοποθέτησε την εργαλειοθήκη σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ, στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Σήμερα το πρωί διενεργήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού έρευνα στο διαμέρισμα και βρέθηκε στον αποθηκευτικό χώρο του καναπέ, στη βεράντα του διαμερίσματος, εργαλειοθήκη που περιείχε δύο σακούλες με ανθρώπινα οστά. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και συνελήφθη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία και εξεδόθη ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη η 29χρονη.

Κακοποιούταν και το 2ο παιδί της 29χρονης

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ η ιστορία ξεκινά από το 2015 όταν έφυγε ο πολωνός βιολογικός πατέρας του 7χρονου αγοριού αφήνοντας πίσω την 29χρονη με τα 2 παιδιά τους. Στην συνέχεια η τελευταία σύναψε σχέση με τον 33χρονο Πολωνό.

Το 2018 διαπιστώθηκε από τους δασκάλους του σχολείου που πήγαινε η 10χρονη τότε κόρη της 29χρονης πως κακοποιούταν καθώς είδαν σημάδια πάνω της, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν την εισαγγελία ανηλίκων και το κορίτσι να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Όταν η εισαγγελία αναζήτησε και το 2ο παιδί, το αγόρι, η μητέρα ισχυριζόταν ότι είναι στην Πολωνία με τον πατέρα του. Οι αρχές αφού διαπίστωσαν πως ο βιολογικός πατέρας νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική στην Πολωνία, βρήκαν άτομα από το περιβάλλον του τα οποία αναιρούσαν τους ισχυρισμούς της μητέρας και λόγω του κακοποιητικού ιστορικού συνέχισαν τις έρευνες που οδήγησαν στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του 7χρονου αγοριού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.