ΑρχικήΕπικαιρότηταΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η προμήθεια των ισραηλινών πυραύλων SPIKE- NLOS

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η προμήθεια των ισραηλινών πυραύλων SPIKE- NLOS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στη συνεδρίαση, εγκρίθηκε η προμήθεια συστημάτων SPIKE- NLOS για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων κι έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Έγινε επίσης ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό καθώς και για την προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Τι είναι οι πύραυλοι Spike- Nlos

Η έκδοση NLOS των πυραύλων Spike έχει τη μεγαλύτερη εμβέλεια από οποιαδήποτε έκδοση των πυραύλων Spike που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή. Το NLOS είναι ένα ακρωνύμιο που σημαίνει “non line of sight” (Δηλαδή: εκτός οπτικής επαφής).

Οι μικροί αυτοί πύραυλοι έχουν βεληνεκές πάνω από 32 χλμ, πολύ μεγάλο για το μέγεθός τους. Επιπλέον, μεταδίδουν απευθείας εικόνα από την κάμερα στο ρύγχος τους στον χειριστή, ο οποίος τους κατευθύνει ανάλογα.

Έτσι, μπορούν να εξαπολυθούν γενικά προς την περιοχή του στόχου, χωρίς να χρειάζονται ακριβείς πληροφορίες και όταν φτάσουν εκεί μπορούν να ερευνήσουν με τις κάμερες τους, να εντοπίσουν τους στόχους και οι χειριστές τους να τους κατευθύνουν εναντίον με σημειακή ακρίβεια.