Λαμπιόνια για… Γκίνες στα Χανιά – Δείτε το πιο εντυπωσιακό, χειροποίητο δέντρο (photos)

9 mins read

Τις ημέρες των Χριστουγέννων κάθε σπίτι φροντίζει να στολίζει το δέντρο του, δίνοντας στο χώρο μια θαλπωρή και εορταστική ατμόσφαιρα. Ωστόσο, ένας Χανιώτης το χει… προχωρήσει ακόμη παραπέρα, αφού πέρα από το στολισμένο δέντρο του σπιτιού του, εδώ και 9 χρόνια, έχει αναλάβει το στολισμό και το δέντρου της… γειτονιάς του, που με 13.000 λαμπιόνια είναι το πιο εντυπωσιακό στα Χανιά.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, το δέντρο που έφτιαξε το 2010 ο Χανιώτης επιπλοποιός και κάθε χρόνο στολίζει ολομόναχος, κοσμεί την οδό Αγίων Αποστόλων και κλέβει δικαιολογημένα τα βλέμματα των περαστικών, όντας πλέον το καμάρι των κατοίκων της περιοχής.

«Όλα ξεκίνησαν πριν 12 χρόνια… Μου αρέσει πάντα να δημιουργώ και κάθε χρόνο στολίζεται με περισσότερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερη χαρά. Η κατασκευή του μου πήρε μία ολόκληρη μέρα, ενώ ο στολισμός του και με την εξώπορτα, μου “τρώει” τρεις μέρες» δήλωσε ο Χανιώτης λάτρης των Χριστουγέννων, που ως τεχνίτης, ξέρει καλά από λεπτοδουλειά και δίνει μεγάλη προσοχή στην ακρίβεια, τη λεπτομέρεια και την ποιότητα των κατασκευών του.

Το εντυπωσιακό δέντρο, ύψους 5 μέτρων και 60 εκατοστών, είναι διαιρούμενο και αποτελεί μια σιδηροκατασκευή που ανάβει με συνολικά 13.000 λαμπάκια. Χρόνο με το χρόνο, τα λαμπιόνια και τα στολίδια αυξάνονται, αφού φέτος ο ιδιοκτήτης πρόσθεσε για πρώτη φορά και τρεις τεράστιες κόκκινες μπάλες.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα