ΑρχικήΕπικαιρότηταLariplast: Η ελληνική εταιρία που θα παράγει 300.000 μάσκες τη μέρα

Lariplast: Η ελληνική εταιρία που θα παράγει 300.000 μάσκες τη μέρα

Ένα ελληνικό εργοστάσιο κατάφερε να είναι έτοιμο σε μόλις 20 ημέρες να αδειοδοτηθεί και να παράγει ημερησίως 300.000 χειρουργικές μάσκες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Εμπορίου, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι ελληνικό εργοστάσιο από τις 25 Απριλίου θα κατασκευάζει ημερησίως 300.000 μάσκες. Η συγκεκριμένη εργοστασιακή μονάδα δημιουργήθηκε και αδειοδοτήθηκε με τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης σε χρόνο ρεκόρ. Οπότε σε περίπτωση που πουν ειδικοί ότι είναι απαραίτητες οι μάσκες θα έχουμε επάρκεια.

Ποια είναι η εταιρεία Lariplast

Διακρίνεται στο χώρο των πλαστικών μιας χρήσεως, με έτος ίδρυσης το 1969. Μια εξειδικευμένη ομάδα ανθρώπων που αντιμετωπίζει με πάθος και κοινωνική ευαισθητοποίηση το αντικείμενό της, για να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας.

Μια εταιρεία που αγαπά την εξέλιξη και ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις στον τομέα παραγωγής πλαστικών ειδών με μηχανολογικό εξοπλισμό στην αιχμή της τεχνολογίας και με τις μεγαλύτερες μηχανές στον κόσμο, στο είδος της.

Αυτή είναι η φιλοσοφία της εταιρείας-πρότυπο, ηγέτιδα στον Ελληνικό χώρο, με εξαγωγικό προσανατολισμό από το 1996, που ξεπερνά το 60% του κύκλου εργασιών της.

9.000.000 το μήνα

Η παραγωγική της δύναμη θα ανέρχεται σε 300.000 χειρουργικές μάσκες σε ημερήσια βάση και  σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για χειρουργικές μάσκες τύπου 2, οι οποίες έχουν δείκτη προστασίας άνω του 98% και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από το υγειονομικό προσωπικό. Η εταιρεία μπορεί -εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο- να προχωρήσει στην παραγωγή και χειρουργικών μασκών τύπου 3, οι οποίες εξασφαλίζουν μεγαλύτερο βαθμό προστασίας. Σήμερα, οι προστατευτικές μάσκες εισάγονται στην πλειονότητά τους από την Κίνα και είναι τύπου 1, με βαθμό προστασίας έως 95% και προορίζονται κυρίως για πολίτες.