ΑρχικήΕπικαιρότηταΛάρισα: Άμεση εκκένωση δύο πολυκατοικιών λόγω στατικότητας των κτιρίων

Λάρισα: Άμεση εκκένωση δύο πολυκατοικιών λόγω στατικότητας των κτιρίων

Την εκκένωση δυο πολυκατοικιών στη Λάρισα ζήτησε μετά την πλημμύρα η πολεοδομία για λόγους στατικότητας.

Οι πολυκατοικίες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ βρίσκονται στην οδό Γουλιανού στη συνοικία Αμπελοκήπων στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» διαπιστώθηκε διαταραχή του εδάφους και όπως ήταν φυσιολογικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους ενοίκους, αλλά και στους γείτονες αυτών. Οι αρμόδιοι εντόπισαν στατικό κίνδυνο καθώς έδαφος βγήκε από τα θεμέλια εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Τις προηγούμενες ημέρες το οικόπεδο που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πολυκατοικίες είχε δεχτεί πολλά νερά από τη βροχή έγινε απάντληση τους με αποτέλεσμα χώματα από τα θεμέλια των δύο πολυκατοικιών να υποχωρήσουν και να προκαλέσουν μεγάλη ησυχία στους κατοίκους που κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές.

Διατάχθηκε η εκκένωση από την πλευρά της πολεοδομίας, ωστόσο οι ένοικοι αν και είναι θορυβημένη και προβληματισμένη γι’ αυτό που συμβαίνει, κάλεσαν πολιτικό μηχανικό ο οποίος έλεγξε την στατικότητα των πολυκατοικιών προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι περισσότεροι από τους ενοίκους πάντως είπαν ότι συνεχίζουν να παραμένουν στα διαμερίσματα τους άλλωστε οι ίδιοι λένε ότι δεν έχουν που να πάνε και όσο βλέπουν ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα δεν φεύγουν από τα σπίτια τους.

 

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ & εφημερίδα Ελευθερία