ΑρχικήΕπικαιρότηταΛατινοπούλου gate: 2,5 εκατομμύρια προβολές και 60 χιλιάδες σχόλια για... τρίχες

Λατινοπούλου gate: 2,5 εκατομμύρια προβολές και 60 χιλιάδες σχόλια για… τρίχες

«Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα, αισθάνομαι ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιου είδους φωτογραφίες», είπε τη Δευτέρα η πολιτεύτρια της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου. Φωτογραφίες με τις «ατέλειες» των γυναικών – μεταξύ άλλων την τριχοφυΐα, τις ραγάδες και την κυτταρίτιδα.

Το βίντεο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις 

«Ε, λοιπόν, μια νοσηρή μειοψηφία δεν θα καταφέρει να αλλάξει στην πλειοψηφία τα πρότυπα ομορφιάς, ούτε το φυσιολογικό που έχουμε μάθει έως τώρα» λέει η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Από την ώρα που δημοσίευσε το βίντεο με τις απόψεις της, το όνομά της πρωταγωνιστεί σε τίτλους άρθρων και εκπομπών. Έγινε τάση στο Twitter, η ανάρτηση έχει ξεπεράσει τις 2.5 εκατομμύρια προβολές στο Instagram, τα σχόλια αγγίζουν τις 60.5 χιλιάδες. Τα λόγια της προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ενώ εκείνη φαίνεται να μην παίρνει τίποτα πίσω.

Ξεκινώντας από το χώρο της πολιτικής, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα, έθιξε το ζήτημα μέσω Twitter. «Η κα Λατινοπούλου μας ενημερώνει για το τί είναι “φυσιολογικό”, τί είναι “πρότυπο ομορφιάς”, τι αρέσει στην ίδια και τί όχι… Παραλήρημα σεξισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας! Επικίνδυνη, ακραία και θλιβερή», έγραψε.


«Έχουμε πάρει θέση από χθες. Σε καμία περίπτωση αυτές οι απόψεις δεν απηχούν τις απόψεις της ΝΔ», είπε η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Τέτοιες θέσεις «δεν εκφράζουν την κυβέρνηση ούτε την παράταξη της ΝΔ. Είναι αυτονόητο ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ο καθένας να υπερασπίζεται το σώμα του», τόνισε η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Ισότητα, τη Νεολαία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Άννα Καραμανλή.

Απέναντι στην Αφροδίτη Λατινοπούλου στάθηκαν επώνυμοι, που δε δίστασαν να αναρτήσουν τις δικές τους φωτογραφίες με όσα εκείνη θεωρεί «αντιαισθητικά». Χρήστες των social media δήλωσαν περήφανα πως κι εκείνοι ανήκουν στη «νοσηρή μειοψηφία».

Μετά λοιπόν την Ζέτα Δούκα, την Ελένη Φουρέιρα, την Μαίρη Συνατσάκη, αλλά και την Μαρία Σολωμού, τη σκυτάλη πήρε και η Ελεονώρα Μελέτη.

«Λατινοπούλου, άκου κάτι… οι πανάδες που τις αποκαλείς “αντιαισθητικές” λέγονται επιστημονικά μελάγχρωση και έχουν παθολογικά αίτια, συχνά νόσους ή τις αποκτά μια γυναίκα δώρο από την εγκυμοσύνη. Βγαίνουν παντού. Εμένα βγήκαν στο κούτελο και στο άνω χείλος. Κοινώς, όταν με δει ο ήλιος, ναι, έχω μουστάκι! Αλλά μάντεψε. Εμένα δεν με ενοχλούν τελικά, ούτε τον άνδρα μου… κάτι τύπισσες σαν εσένα ενοχλούν… δεν άκουσα τι λες στο βίντεό σου. Σταμάτησα όταν άκουσα να λες πως φωτογραφίζουμε κάποιες γυναίκες “ό, τι αντιαισθητικό έχουμε πάνω μας”. Πάρε λοιπόν τις αντιαισθητικές πανάδες μου. Ορόσημο από τη γέννηση της κόρης μου!» έγραψε σε ένα από τα Story της η Ελεωνόρα Μελέτη.

«Σου είπε κανείς να τα λες αυτά για να κάνεις καριέρα;», τη ρώτησε η παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, Φαίη Σκορδά σήμερα, όταν εμφανίστηκε ως καλεσμένη.

«Δεν το κάνω αυτό για να κάνω καριέρα. Πιστεύω ότι αποπροσανατολίζει από τους σημαντικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Αυτή είναι η άποψή μου», απάντησε. «Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου. Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον» ανέφερε αργότερα.

https://youtu.be/0IxLeps3ZbU

Πολλοί υποστηρίζουν ότι δε θα έπρεπε να αναπαράγεται η θέση της αυτή, ώστε να μην της γίνεται «δωρεάν διαφήμιση».

«”Μην ασχολείστε, κάνετε διαφήμιση στην αποτέτοια”. Όχι. Φωνάζουμε – και θα φωνάζουμε – μέχρι να πνίξουμε τις τσιρίδες του παραλογισμού. Τασσόμαστε, όπως θεωρούμε χρέος μας, ενάντια στη χειραγώγηση των γυναικών, στην πατριαρχική, μισογυνική άρνηση του θεμελιώδους δικαιώματος στην αυτοδιάθεση (χωρίς όρους) του γυναικείου σώματος. Αν σωπάσουμε σήμερα, αύριο θα πάρουν θάρρος άλλοι εκατό αρνητές της ελευθερίας. Οπότε ναι, θα ασχολούμαστε – γιατί η συνείδησή μας δεν επιτρέπει τη σιωπή», απαντά ο Αύγουστος Κορτώ.