ΑρχικήΕπικαιρότηταΛε Σουέρ: «Ειλημμένη απόφαση η ευθανασία για το τιγράκι - Όσοι αντιδρούν...

Λε Σουέρ: «Ειλημμένη απόφαση η ευθανασία για το τιγράκι – Όσοι αντιδρούν δεν έχουν δει τις εξετάσεις»

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας σχετικά με την ευθανασία για το άτυχο τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλειμμένο και παράλυτο, τόνισε πως πρόκειται για  «ειλημμένη απόφαση».

Θυμίζουμε ότι αυτή την απόφαση πήρε η Επιτροπή των 12 κτηνιάτρων που έχει αναλάβει τη θλιβερή αυτή υπόθεση αφού η κατάσταση της υγείας του ζώου είναι μη αναστρέψιμη.

«Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος. Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει ‘χθες’. Εγωκεντρικές και ανεύθυνες απόψεις δεν χωρούν σε ένα πραγματικό φιλόζωο», τόνισε ο Νίκος Μπόκαρης από την Επιτροπή σε συνομιλία που είχε με τη Νατάσα Μπομπολάκη από τη ζωοφιλική οργάνωση «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι».

Λεσουέρ για όσους αντιδρούν στην ευθανασία

«Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση. Όσοι αντιδρούν στην απόφαση αυτή, δεν έχουν δει τις εξετάσεις που έχουν δει οι κτηνίατροι», δήλωσε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας στο Open, σημειώνοντας ότι το άτυχο ζώο είναι παράλυτο και δεν αναπτύσσεται, πέραν των άλλων πολύ σοβαρών προβλημάτων που έχει.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ευθανασία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.