ΑρχικήΕπικαιρότητα«Λευκός καπνός» για την κηδεία του Μίκη- Θα γίνει στο Γαλατά Χανίων,...

«Λευκός καπνός» για την κηδεία του Μίκη- Θα γίνει στο Γαλατά Χανίων, όπως ήθελε

Αίσια κατάληξη είχε η, προσωρινή όπως αποδείχθηκε, διαμάχη για το που θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς η κόρη του Μαργαρίτα είχε διαφορετική άποψη από την επιθυμία του πατέρα της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, από τη στιγμή που το ήθελε και ο ίδιος ο Μίκης, θα ενταφιαστεί όπως ο ίδιος επιθυμούσε στη γενέτειρα του πατέρα του στον Γαλατά Χανίων, πλάι στον αδελφό του Γιάννη.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, το απόγευμα της Τετάρτης η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να φτάσει σύσσωμη στα Χανιά, ενώ στον Γαλατά Χανίων θα βρεθεί και η κόρη του Μαργαρίτα, καθώς μετά την εξεύρεση λύσης στην οικογένεια επικρατεί κλίμα ομόνοιας.

Σχετικά με την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε:

“Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία