ΑρχικήΕπικαιρότηταΛέκκας για σεισμό στο Λαύριο: «Από μικρό ρήγμα η σεισμική δόνηση»

Λέκκας για σεισμό στο Λαύριο: «Από μικρό ρήγμα η σεισμική δόνηση»

O πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, φάνηκε καθησυχαστικός, μετά τον σεισμό 3,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (7/10), ανοικτά της Αγίας Μαρίνας στο Λαύριο, της Αττικής.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με τον σεισμό στο Λαύριο, ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως: “Εκδηλώθηκε μία ασθενής σεισμική δόνηση της τάξεως των 3,7 – 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο κοντά στον δάσκαλο, σε μικρό εστιακό βάθος της τάξεως των 5 έως 6 χιλιομέτρων. Η δόνηση αυτή έγινε αισθητή στην Ανατολική Αττική αλλά και κατά θέσεις στην υπόλοιπη Αττική. Είναι μία δόνηση η οποία προέρχεται από ένα μικρό ρήγμα, όπως είναι και τα άλλα μικρά ανοίγματα που υπάρχουν στην Ανατολική Αττική. Εκτιμώ ότι αυτό το ρήγμα, αυτό καθαυτό δεν μπορεί να δώσει κάποια πολύ μεγάλη σεισμική δόνηση ή να έχουμε μία ισχυρή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Η Ανατολική Αττική, παρά το γεγονός ότι έχει κάποια μικρά εστιακά κέντρα, δεν χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα ρήγματα, όπως για παράδειγμα Νότιος Ευβοϊκός, από τον οποίο είμαστε αρκετά μακριά”.

Όσο για το αν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, ο κ. Λέκκας τόνισε πως: “Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Βέβαια, κρίνοντας με βάση το σεισμό αυτό, αλλά και με βάση την σεισμικότητα που έχει εκδηλωθεί στην Ανατολική Αττική τις τελευταίες δεκαετίες, βλέπουμε ότι και στη Ραφήνα αλλά και στην περιοχή αυτή υπάρχουν μικροί εστιακοί χώροι που συνήθως δίνουν μικρούς σεισμούς, δεν δίνουν μεγάλους σεισμούς. Συνεπώς, δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Βεβαίως και στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας παρακολουθούμε την έξαρση του φαινομένου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί αυτή η σημερινή σεισμική δραστηριότητα”.

Δείτε το βίντεο:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ