ΑρχικήΕπικαιρότηταΛέσβος: Όχι των κατοίκων σε δομή μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Λέσβος: Όχι των κατοίκων σε δομή μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Επιχειρηματίες της περιοχής «Καρά Τεπέ» της Μυτιλήνης απέστειλαν επιστολή στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, εκφράζοντας την αντίθεση τους στην δημιουργία δομής μεταναστών.
Επιστολή σε Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο και Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Ευστράτιο Κύτελη:
Αξιότιμοι κύριοι
Mε λύπη πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις σας για προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων από το πρόσφατα κατεστραμμένο ΚΥΤ  της Μόριας,  στο στρατόπεδο στην περιοχή  ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ  Λεμονού του Δήμου Μυτιλήνης.
Η ενέργεια σας αυτή μας βρίσκει αντίθετους καθώς αυτή  η «προσωρινή δομή» φιλοξενίας μεταναστών, ουσιαστικά πρόκειται να  γίνει ένας νέος καταυλισμός  με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία της ήδη επιβαρυμένης περιοχής του Καρά Τεπέ.
Ο Καρά Τεπές έχει γίνει η χαβούζα όχι μόνο της Μυτιλήνης αλλά και όλου του νησιού. Εργοστάσιο ΔΕΗ – ποτέ δεν μεταφέρθηκε στην Καράβα, βιολογικός καθαρισμός, κέντρο φιλοξενίας μεταναστών ΚΑΤΑ ΤΕΠΕ – σε χώρο πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και οικόπεδο κλειστού κολυμβητηρίου και τώρα νέα δομή στη ΛΕΜΟΝΟΥ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ.
Επί σειρά ετών συμπονούμε τους συνανθρώπους μας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με δεδομένη τη στάση μας στη δομή στον «Καρά- Τεπέ», πολλές φορές ερχόμενοι αντιμέτωποι με δυσάρεστες  και επικίνδυνες καταστάσεις. Οφείλουμε όμως για άλλη μία φορά να διαφυλάξουμε τις επιχειρήσεις  μας από τις οποίες βιοποριζόμαστε καθημερινά με αξιοπρέπεια, οι οποίες φέρουν το βάρος της οικονομικής  και μεταναστευτικής κρίσης. Ο «Καρά-Τεπέ» είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη  περιοχή με προοπτική. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της περιοχής δίνουμε καθημερινή πάλη σε δύσκολες κοινωνικοικονομικές συνθήκες. Τέλος, δε χωρεί αμφιβολία ότι η περιοχή αποτελεί   πρόσφορο  έδαφος για την ανάπτυξη  και άλλων νέων μικρομεσαίων  επιχειρήσεων με καινοτόμες ιδέες, κάποιες από τις οποίες είναι  υπό κατασκευή.
Κλείνοντας, είναι εμφανές ότι είμαστε ένα βήμα πριν τη δημιουργία  μίας  νέας δομής, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές σας εξαγγελίες για το κλείσιμο των δομών και την αποσυμφόρηση του νησιού. Ενθυμούμενοι τα περίφημα  ρητά  «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» και «ενός κακού μύρια έπονται» δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε την ανευθυνότητα και επιπολαιότητα ορισμένων να υποβαθμίσει και τελικά να θέσει σε κίνδυνο  τις ζωές μας αλλά και των συνανθρώπων μας και απαιτούμε την άμεση μεταφορά των μεταναστών εκτός νησιού και γιατί όχι να μην απαιτήσουμε εκμεταλλευόμενοι την σημερινή παρουσία του Αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά την μεταφορά και κατανομή των μεταναστών με σύντομες διαδικασίες στην Ευρώπη.
Αλλιώς δημιουργείτε με δική σας ευθύνη μία  εν δυνάμει υγειονομική – κοινωνική βόμβα στην περιοχή μας.  Είναι θέμα δημόσιας υγείας, είναι θέμα επιβίωσης.
 
                                                                           Με εκτίμηση,
οι  επιχειρηματίες  της  περιοχής « Καρά Τεπέ» Μυτιλήνης και μέλη υπό ίδρυση Συλλόγου