Λινού: «Δεν καταλαβαίνω γιατί η μάσκα δεν έχει γίνει υποχρεωτική παντού»

10 mins read

Οι επιστήμονες ζητούν να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, έτσι ώστε να αποτραπούν μη ελεγχόμενες καταστάσεις με τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «Δεν ξέρω γιατί δεν το υιοθετεί η Πολιτεία. Δεν το καταλαβαίνω ούτε εγώ. Για να μην φοβηθεί ο κόσμος, το οποίο δεν έχει καμία λογική;  Διότι σημασία έχει να τους προστατεύσουμε όλους».

«Πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμοστούν, και πολύ πιο σοβαρά και με σύνεση, τα μέτρα που υπάρχουν και να προστεθούν κι άλλα, όπως π.χ. η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, κίνητρα για τους εργαζομένους, αύξηση των δρομολογίων, ώστε να υπάρχει αραίωση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να καταφέρουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο», σημείωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Και πρόσθεσε «Ο κίνδυνος δυστυχώς δεν θα γίνει μηδενικός, αλλά μπορούμε όμως να τον μειώσουμε, να μειώσουμε τα κρούσματα και όσο μειώνουμε τα κρούσματα, θα είναι και μικρότερη η πιθανότητα να έχουμε τη διασπορά που βλέπουμε σήμερα».

Παγώνη: «Έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική»

«Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε με τη σειρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συνέστησε μάλιστα στους πολίτες να μην περιμένουν να γίνει υποχρεωτικό το μέτρο, αλλά να αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να φορά μάσκα παντού για να προφυλαχθεί.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα