Λινού για θεία κοινωνία: «Ο Π.Ο.Υ. έχει πει ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω κατάποσης»

12 mins read

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, επανήλθε με νέες της δηλώσεις, για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας.

Η ίδια δεν έχει κρύψει ότι είναι πιστή, λέγοντας ότι γενικά οι κορωνοϊοί μεταδίδονται μέσω του αέρα. 

Η κ. Λινού, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», όταν ρωτήθηκε για παλαιότερες δηλώσεις της σχετικά με τη Θεία Κοινωνία,  είπε: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κορωνοϊός είναι ιός που κατεξοχήν και κυρίως μεταδίδεται με τον αέρα. Είναι αερογενής λοίμωξη. Όσον αφορά αυτό το γεγονός εγώ έχω στείλει στη ιερά σύνοδο, που σέβομαι και τιμώ ως χριστιανή ορθόδοξη, από το Μάρτιο, 12 μέτρα που πρέπει να πάρουν όλοι οι ναοί για προστασία από τον κορωνοϊό, αερισμός, αποστάσεις, δωρεάν μάσκες, πολλαπλές λειτουργίες, λειτουργίες σε εξωτερικούς χώρους κλπ. 

Ως προς την θεία κοινωνία πέραν από το ότι είναι μυστήριο και το μυστήριο δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε αυτό που είπα είναι ότι αν δούμε, ο ΠΟΥ έχει πει ότι δεν μεταδίδεται ο ιός μέσω τροφίμων και μέσω κατάποσης. Δεν υπάρξει καμία ένδειξη μέχρι στιγμής και αυτό λέει και ο ΠΟΥ, δεν υπάρχει καμία μελέτη για το αντίθετο. Ειδικά για τον κορωνοϊό δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη».

Ακόμη, σημείωσε «Να διαχωρίσουμε το μυστήριο από τον τρόπο μετάδοσης του μυστηρίου. Αλλο το σώμα και αίμα και άλλο το κουταλάκι, υπάρχει πολύ συζήτηση και είναι θέμα παράδοσης και από ό,τι καταλαβαίνω  δεν είναι δογματικό θέμα. Είναι θέμα του πατριαρχείου να υπάρξει τέτοια απόφαση».

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας σχολίασε και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει η ίδια το υπουργείο Υγείας ως πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα, υπογραμμίζοντας ότι είναι τιμητική πρόταση, έχει περάσει από πολιτικές θέσεις κατά την διάρκεια της μακράς πορείας της, μόνο κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε. 

Ωστόσο, τόνισε ότι βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ειδικά μέτρα για τη σίτιση των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα