ΑρχικήΕπικαιρότηταΛινού: «Η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει με νέα πανδημία – Η κυβέρνηση να πάρει...

Λινού: «Η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει με νέα πανδημία – Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για σχολεία και ΜΜΜ»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, επισήμανε ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Λινού είπε χαρακτηριστικά ότι η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει με καινούργια πανδημία με τη διαφορά ότι έχουμε το πλεονέκτημα των εμβολίων.

Η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζεται για μεγάλο πρόβλημα από τον Σεπτέμβριο και πρέπει να σχεδιάσει από τώρα μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είπε η καθηγήτρια Ιατρικής επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνονται μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους, να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις και να ληφθεί μέριμνα για όσους κινούνται με τα ΜΜΜ.

Η Αθηνά Λινού επισήμανε ακόμα ότι πρέπει και τώρα να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού αλλά και να ενθαρρύνουμε την Πολιτεία να πάρει επιπλέον μέτρα.

Αναφερόμενη στο πλεονέκτημα των εμβολίων υπογράμμισε ότι από τις μέχρι στιγμής μελέτες προκύπτει ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα και συγκεκριμένα για τους πλήρως εμβολιασμένους σε ποσοστό 65% το εμβόλιο της AstraZeneca και σε ποσοστό 85% για το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna ενώ σημαντική προστασία προσφέρει και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.