Live οι δηλώσεις Χαρδαλιά – Χρυσοχοΐδη για το ισχυρό κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας

24 mins read

 

Αυτή την ώρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προβαίνουν σε ανακοινώσεις για το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, συμμετείχαν οι Περιφερειάρχες των 13 Περιφερειών της χώρας, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και του ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, για τον συντονισμό αντιμετώπισης του καύσωνα και το ενδεχόμενο των πυρκαγιών που θα προκληθούν από τις ακραίες θερμοκρασίες αναφέρθηκαν σε κοινές τους δηλώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από ευρεία σύσκεψη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε έκκληση στους πολίτες για στοχευμένη χρήση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς όπως είπε, είναι οι κρισιμότεροι τομείς για αυτή την περίοδο.

«Τα αρμόδια υπουργεία έχουν μεριμνήσει να μην υπάρχει πρόβλημα, ή αν υπάρχει να αντιμετωπιστεί άμεσα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφορικά με τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα, ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι θα ανακοινωθούν αναλυτικά από το υπουργείο Εργασίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παράλληλα υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

Όπως είπε, το έργο τους θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες, την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, η Πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή μέσω περιπολιών που θα γίνονται για την αποφυγή πυρκαγιών και για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Παράλληλα επισήμανε ότι τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας ενώ ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που πρόκειται να ληφθούν.

Ακόμη, απεύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιείται η λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Τέλος, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο φαινόμενο που θα έχει μεγάλη διάρκεια, υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να σπάσει το φράγμα των 42-43 βαθμών Κελσίου.

Παρακολουθήστε εδώ LIVE:

Παράλληλα, στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εργασίας την εγκύκλιο με τα αναλυτικά μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους που αφορούν στο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_ΘΕΡΜΙΚΗ_ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ_30_07_2021

Facebook Comments

Τελευταία Νέα