ΑρχικήΕπικαιρότηταΛουκέτα και βαριά πρόστιμα σε νυχτερινά καταστήματα της Αττικής

Λουκέτα και βαριά πρόστιμα σε νυχτερινά καταστήματα της Αττικής

Λουκέτα και τσουχτερά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα της Αττικής, τα οποία και παραβίασαν τους κανόνες για την δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ,  οι ποινές επιβλήθηκαν σε πέντε νυχτερινά καταστήματα, στο πλαίσιο ελέγχων για την τήρηση των κανόνων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η επιχείρηση ελέγχου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της ελληνικής αστυνομίας, σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές του Πειραιά, όπως στο Τουρκολίμανο, στην περιοχή του Κεραμεικού στην Αθήνα και στο Γκάζι.

Μετά την διαπίστωση και καταγραφή των παραβάσεων ανεστάλη η λειτουργία των επιχειρήσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα κλείνουν άμεσα, ακόμη κι αν προβούν αμέσως σε έφεση ή προσβολή της σχετικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη επιβληθεί ανάλογες κυρώσεις σε beach bars στη Μύκονο και τον Άλιμο.