«Λουκέτο» αύριο στους δήμους λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

8 mins read

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης), με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Το πρωί, θα  πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 10.00 και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών (στο κτίριο επί της Βασ. Σοφίας), όπου θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «στοχευμένα έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό δημιουργώντας εν γνώση τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.

Η 45χρονη δημοτική υπάλληλος, που σύμφωνα με καταγγελίες ήταν ανασφάλιστη, βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν ΙΧ έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, στο οποίο επέβαινε εν ώρα υπηρεσίας ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι η άτυχη γυναίκα ήταν ανασφάλιστη.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα