ΑρχικήΕπικαιρότηταΛύγισαν όλοι στο τελευταίο αντίο: «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού»...

Λύγισαν όλοι στο τελευταίο αντίο: «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού» (photos)

Απίστευτα πολύς κόσμος, όλων των ηλικιών με λουλούδια στα χέρια αποχαιρέτησαν σήμερα τον Βασίλη Καρρά.

Η απώλειά του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Η σορός του καλλιτέχνη έφτασε το πρωί της Δευτέρας απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ σήμερα τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και έγινε η εξόδιος ακολουθία.

Το μεσημέρι, μουσικοί με μπουζούκια και όργανα, αποχαιρέτησαν τον μεγάλο τραγουδιστή με το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά» αλλά και Ποντιακά ενώ και ο κόσμος που βρισκόταν στην εκκλησία, ακολούθησε τραγουδώντας τα κομμάτια του.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι χοροστατούντος του μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε- μετά από αίτημα της οικογένειας- σύμφωνα με το voria.gr, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

 

«Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια.

Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις!» είπε στον επικήδειό του ο κ. Καλαφάτης.

Τραγικές φιγούρες η επί 40 χρόνια αγαπημένη του σύζυγος και η κόρη του που δεν άφησαν η μία την άλλη από την αγκαλιά τους.

Όταν έφτασε το φέρετρο, θαυμαστές και απλοί πολίτες, που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη απ’ όλη την Ελλάδα και βρίσκονταν εκεί από τις 8 το πρωί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν: «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού».