ΑρχικήΕπικαιρότηταΜάχη για τα πυρόπληκτα ζώα δίνουν οι εθελοντές - Στο Γαλάτσι 148...

Μάχη για τα πυρόπληκτα ζώα δίνουν οι εθελοντές – Στο Γαλάτσι 148 σκυλιά και γάτες από Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι (photos)

Tα καταφύγια ζώων που βρίσκονταν κοντά στις εστίες των πυρκαγιών έζησαν έναν εφιάλτη τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Χθες η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων έκανε έκκληση προς τους πολίτες να βοηθήσουν τα πυρόπληκτα ζώα που δοκιμάζονται και αυτά από τα πολλαπλά μέτωπα φωτιάς που ξέσπασαν χθες.

Ταυτόχρονα στα social media έχει διαδοθεί το μήνυμα να μην αφήσει κανένας ιδιοκτήτης τα ζώα του πίσω.

Η ενημέρωση από την Dog’s Voice για τα πυρόπληκτα ζώα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την οργάνωση Dogs’ Voice, η οποία λειτουργεί υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας, έχει τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι και όπως αναφέρει μέχρι χθες είχαν καταγράψει 148 ζώα προερχόμενα κυρίως από καταφύγια και σπίτια που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι.


Οι ανάγκες:

  • Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανάγκες σε λάμπες με μπαταρία, σε σκίαστρα (πλέγμα), σε tire up, σε εθελοντές για τις πρωινές βάρδιες (06:00 – 11:00) και τις πολύ βραδινές (23:00-04:00).
  • Είμαστε καλυμμένοι από τροφή και προς το παρόν και από crates. Ευχαριστούμε παρά πολύ όλο τον κόσμο που έφερε πράγματα και το Pet City που μας κάλυψε τις ανάγκες σε τροφή και τις έκτακτες ανάγκες για crates και θα είναι δίπλα μας για τον ανεφοδιασμό του σταθμού.
  • Παρακαλούμε να μην φέρνετε ιατρικοφαρμακευτικο υλικό καθώς δεν έχουν προσκομισθεί ακόμα ζώα με εγκαύματα και έχουμε επαρκείς προμήθειες για τα ζώα που φροντίζουμε ήδη.