ΑρχικήΕπικαιρότηταΜαίνεται η πυρκαγιά στην Κερατέα- Μάχη να μην περάσει η φωτιά στον...

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κερατέα- Μάχη να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου

Η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί στην Κερατέα από τον λόφο έκαψε πρώτα χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια έφτασε σε αυλές αρκετών σπιτιών. Πολλοί κάτοικοι έμειναν πίσω να βοηθήσουν παρά την εντολή εκκένωσης στους οικισμούς Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιο Κωνσταντίνο και Δημουλάκι. Μάλιστα, έχουν καεί δύο κατοικίες στη Συντερίνα. Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν βρίσκονται στην περιοχή, ενώ και τα εναέρια μέσα απομακρύνθηκαν προκειμένου να ανεφοδιαστούν.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις της  Αστυνομίας περιπολούν στο σημείο που πλησιάζει η φωτιά για να απομακρύνουν αν χρειαστεί κατοίκους που παραμένουν στις οικίες τους.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο μέτωπα: ένα προς Καμάριζα και Λαύριο και ένα προς Άγιο Κωνσταντίνο και τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην επεκταθούν οι φλόγες στο δεύτερο μέτωπο, καθώς υπάρχει έντονη βλάστηση στην περιοχή. Οι αξιωματικοί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να οριοθετήσουν το μέτωπο και να το κρατήσουν τη νύχτα, ώστε το πρωί να μπορέσουν να το ελέγξουν με την βοήθεια των εναέριων μέσων που θα πετάξουν ξανά με το πρώτο φως.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, εξέφρασε νωρίτερα την ανησυχία του για τον Εθνικό Δρυμό: «Η φωτιά έχει κάψει μια πλαγιά και μια τεράστια ρεματιά. Έχει καβαλήσει την πλαγιά και κινείται με βόρεια κατεύθυνση. Θα έχουμε πρόβλημα αν φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, γιατί, αν και έχει ξανακαεί, η συγκεκριμένη περιοχή έχει και μεγάλα δέντρα».

 

Στο σημείο επιχειρούν, 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 40 οχημάτων. Από αέρος παλεύουν 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 ελικοπτέρων από τη Ρωσία. Πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν και οι εθελοντές πυροσβέστες.

Τέλος, τονίζεται ότι λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενού από Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών προς τον οικισμό Βίλια.

Δείτε εδώ το αποκλειστικό βίντεο της DailyPost: