Μάνδρα: Στις 24 Ιανουαρίου η δίκη για την φονική πλημμύρα

7 mins read

Η δίκη για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα Αττικής με τους 24 νεκρούς, τον Νοέμβριο του 2017, ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου ενώπιον του Β Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Συνολικά 21 κατηγορούμενοι αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο ή να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο με απευθείας κλήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα»,  το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών και παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Έρευνα για την τραγωδία στη Μάνδρα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, είχε διενεργήσει η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου η οποία είχε καταλήξει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά περίπου 10 προσώπων.

Ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα είναι  η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιοι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αιγάλεω αλλά και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας καθώς και στελέχη φορέων του Δημοσίου.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα