ΑρχικήΕπικαιρότηταΜαστοράκου για Πάτρα: «Μπορεί και να μην φτάσουμε στην αλήθεια»

Μαστοράκου για Πάτρα: «Μπορεί και να μην φτάσουμε στην αλήθεια»

Στο Action24 και στην εκπομπή «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» με την Κατερίνα Δούκα, μίλησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αλλά και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου για το τραγικό γεγονός στην Πάτρα όπου 3 αδερφάκια έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 32 μήνες.

Η κυρία Μαστοράκου τόνισε πως «Αυτό που διαπιστώνουμε εμείς είναι ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο, για μας είναι ένα άλυτο μυστήριο, δεν μπορεί να δοθεί επιστημονική εξήγηση», ενώ εν συνεχεία αποκάλυψε ότι «Θα πρέπει να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι νοσηλείας των παιδιών με το ιστορικό τους, απ’ όλα τα εμπλεκόμενα ιδρύματα. Θα πρέπει οι επιστήμονες να συνδέσουμε αυτό το πάζλ».

Παράλληλα ανέφερε ότι οι γιατροί στην Πάτρα είχαν ασχοληθεί κυρίως με την Τζωρτζίνα, το παιδάκι που είχε λευχαιμία είχε νοσηλευθεί στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ η 6 μηνών Ίριδα είχε φτάσει ήδη νεκρή στο νοσοκομείο.  Σχετικά με το ενδεχόμενο που άφησε ο πατέρας ανοικτό, ότι ίσως υπάρχει κάποιο ιατρικό λάθος, η κυρία Άννα Μαστοράκου είπε πως  « Η διερεύνηση είναι ανοιχτή αλλά η μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί κατά παντός υπευθύνου για το παιδί με τη λευχαιμία, μπήκε στο αρχείο. Επομένως μένει ανοιχτή η περίπτωση της Τζωρτζίνας. Ωστόσο οι γιατροί πέσανε πάνω στην οικογένεια με μεγάλη στοργή έκαναν ότι μπορούσαν για να θωρακίσουν τη Τζωρτζίνα».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών έκλεισε τονίζοντας πως συμφωνεί με την οικογένεια ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να φτάσουμε στην αλήθεια, ωστόσο είπε πως «αυτό δεν μπορεί να το προδικάσει κανείς. Μπορεί να φτάσουμε στην αλήθεια μπορεί και όχι. Πρόκειται για πολύ σπάνια περίπτωση».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ