ΑρχικήΕπικαιρότηταΜάτι - Συγγενείς θυμάτων για τη δικαστική απόφαση: Όλα αυτά έχουν όνομα,...

Μάτι – Συγγενείς θυμάτων για τη δικαστική απόφαση: Όλα αυτά έχουν όνομα, το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον ποινικό κώδικα από κακούργημα σε αμέλεια

Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη μίλησε ο Άρης Χερουβείμ, ο οποίος την 23η Ιουλίου 2018, στο Μάτι, έχασε μητέρα, αδερφή και τις 5χρονες ανιψιές του.

«Ήμουν σίγουρος για το τι θα γίνει σήμερα γιατί παρακολουθούσα πως έχει πάει η υπόθεση εδώ και έξι χρόνια. Από τις 7 η ώρα περίπου το απόγευμα της 23ης Ιουλίου του 2018 είχε γίνει μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης, θαψίματος των στοιχείων, το να αφαιρέσουμε από το κάδρο ανθρώπους που είχαν ευθύνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δόλος όχι προφανώς δεν υπήρχε, ενδεχόμενος δόλος προφανώς υπήρχε, και αν δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος σίγουρα υπήρχε έκθεση σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο κ. Χερουβείμ.

Ο επιζών και συγγενής θύματος από τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι, κ. Γιώργος Καϊρης σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε: «Θυμός για το ελληνικό κράτος, για τη μαύρη σελίδα που άνοιξε για την ελληνική Δικαιοσύνη. Βέβαια όλα αυτά έχουν όνομα, όλα αυτά γίνανε το 2018 προς ’19 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ανοιχτή τη Βουλή και άλλαξε τον ποινικό κώδικα από κακούργημα να πάει σε αμέλεια. Και η τωρινή κυβέρνηση για αυτό δεν αλλάζει τον ποινικό κώδικα το ίδιο θα επακολουθήσει και στα Τέμπη».

«Ζω σε λάθος χώρα, θα πρέπει να φύγουν όλα τα νέα παιδιά, να μην πάει κανένας να ψηφίσει. Σήμερα δεν ακούσαμε μια απόφαση- οι συγγενείς των θανόντων- σήμερα ακούσανε οι 104 νεκροί την απόφαση», συμπλήρωσε ο κ. Καΐρης.