Μαξίμου: Κανονικά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

7 mins read

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία,  καθώς ο σχεδιασμός των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τη γειτονική χώρα θα συνεχιστεί κανονικά.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το προσωρινό πάγωμα των ΜΟΕ, αποτελούσε αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις τουρκικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ημερών και δη την υπογραφή συμφώνου με τη Λιβύη.

Νωρίτερα:

Η Αθήνα «παγώνει» τον διάλογο με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή,  μέχρι νεοτέρας και με πρωτοβουλία της Αθήνας, οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Οι τουρκικές πρωτοβουλίες, με το εμπρηστικό σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης και την δημοσιοποίηση χαρτών με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων στη χάραξη θαλασσίων ζωνών, δημιουργούν στο ΥΠΕΘΑ την άποψη ότι ο διάλογος είναι περιττός για τα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης έως ότου η τουρκική πλευρά επανέλθει με πνεύμα δημιουργικό στις συνομιλίες με την Αθήνα.

Facebook Comments