ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε πνευμονία το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού - Οι αβλεψίες στην Πάτρα

Με πνευμονία το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού – Οι αβλεψίες στην Πάτρα

Άνδρας, που νοσηλεύεται στην Πάτρα, αποτελεί το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο 66χρονος άνδρας νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Οι γιατροί κρίνουν, προς το παρόν, ότι δεν πρέπει να διασωληνωθεί, ώστε να υποστηριχθεί η αναπνευστική του λειτουργία, αλλά παρακολουθούν την πορεία της υγείας του και προσπαθούν να ελέγξουν την πνευμονία.

Νωρίτερα

Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό.

Ο 66χρονος άνδρας είχα πάει στο νοσοκομείο του Ρίου από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα.

Ο ασθενής είχε ταξιδέψει στο όρος Σινά, ενώ αυτή την ώρα προσέρχονται στο νοσοκομείο ένας ιερέας και η γυναίκα του για να εξεταστούν, καθώς ήταν μαζί του στο ταξίδι.

Σημειώνεται δε ότι στο γκρουπ που συνταξίδευαν με τον ασθενή ήταν 50 άτομα.

Οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι, επειδή δεν νοσηλεύτηκε από το πρώτο βράδυ σε θάλαμο sars, ήταν κοντά σε ασθενείς και ιατρικό προσωπικό που δεν είχε πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Κατόπιν ο ασθενής οδηγήθηκε σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ σήμερα είναι διασωληνωμένος.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πάτρα, πριν λίγες ημέρες, παρέλασαν περισσότεροι από 8.000 καρναβαλιστές,  υπό το βλέμμα 4.000 θεατών, παρά την ακύρωση της επίσημης διοργάνωσης, αλλά και της οδηγίας του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα και με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και επιδημιολόγους, πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι σημαντικό να ακολουθούνται απαρέγκλιτα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του αρμόδιου υπουργείου από όλους, καθώς χωρίς την λήψη των προληπτικών μέτρων, ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.