ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε τηλεφωνική κράτηση στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα – Το κάλεσμα του μητροπολίτη...

Με τηλεφωνική κράτηση στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα – Το κάλεσμα του μητροπολίτη Ιωαννίνων

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος, καλεί τους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα αφού πρώτα έχουν… κλείσει ραντεβού! Δηλαδή, θα χρειάζεται να ξέρουν την ακριβή ώρα που θέλουν να εκκλησιαστούν, ώστε να εξασφαλίσουν θέση.

Τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος

Όπως διευκρινίζει ο ιεράρχης μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε «στον ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».

Σύμφωνα με το το ekklisiaonline.gr, ο μητροπολίτης ζητά από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία όσοι αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία.

«Αν κάποιος νιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του», επισημαίνει ο κ. Μάξιμος για να συμπληρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, «με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη».

Για όλους τους πιστούς που ετοιμάστηκαν να κοινωνήσουν, θα υπάρχει στο τέλος κάθε ακολουθίας Θεία κοινωνία στα σημεία εξόδου, ώστε να αποφευχθεί κάθε μορφή συνωστισμού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συγχαίρει κληρικούς και λαϊκούς, για την υπεύθυνη στάση κατά την περίοδο της πανδημίας και παρακαλεί όλοι “να συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα. sς βοηθήσουμε όλοι ώστε να περάσουμε με κατάνυξη και ασφάλεια το άγιο ∆ωδεκαήμερο”.