Με την Αστυνομία, η πολεοδομία στο ΕΜΠ για να γκρεμίσει τοίχους που έφτιαξαν φοιτητές!

22 mins read

Την παρέμβαση της Αστυνομίας προκάλεσε η προσπάθεια ορισμένων αντιεξουσιαστών να ανεγείρουν αυθαίρετο κτίσμα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μαζί με υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου βρέθηκαν στον χώρο εντός της Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών όπου άγνωστοι επιχειρούσαν να σηκώσουν αυθαίρετο τοίχο.

Το αυθαίρετο κτίσμα είχε εντοπιστεί προ ημερών και χθες ο κοσμήτορας της Σχολής, Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους. Ωστόσο στο σημείο βρισκόταν ομάδα περιφρούρησης, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες ανήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο, όχι μόνο τους απώθησε αλλά και τους εξύβρισε.

Στην συνέχεια έγινε σχετική καταγγελία στο ΑΤ Ζωγράφου και σήμερα οι αστυνομικοί σε συνεννόηση με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή προχώρησε στην κατεδάφιση του τοίχου. «Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για το θέμα δε, πραγματοποιείται έκτακτη Γενική Συνέλευση στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, αυτή την ώρα για την εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη όποιων μέτρων θεωρηθούν απαραίτητα.

Κατά την Γενική Συνέλευση ενημερώνονται οι καθηγητές για την παρέμβαση της Αστυνομίας και της Πολεοδομίας που προκάλεσε η προσπάθεια ορισμένων αντιεξουσιαστών να ανεγείρουν αυθαίρετο κτίσμα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Θα συζητηθεί η πρόταση να παραμείνει κλειστή η σχολή τη Δευτέρα και να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί στον χώρο, όπως στο protothema. gr o Κοσμήτορας της σχολής Σταύρος Κουρκουλής , ο οποίος τόνισε ότι εφάρμοσαν άμεσα τον νόμο.

Aκολουθεί αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Απομάκρυνση οικοδομικών υλικών παράνομης κατασκευής σε χώρο Σχολής του ΕΜΠ

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα (15/10) υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ, μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος». Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

Facebook Comments