ΑρχικήΕπικαιρότηταΜεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου (video)

Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου (video)

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

 

Η συγκέντρωση που έχουν καλέσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκινά από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει συγκεντρωθεί από τις 10:00 στα Προπύλαια και το λόγο παίρνουν εκπρόσωποι σωματείων.

Η κινητοποίηση εμφανίζει μεγάλη συμμετοχή, η Πανεπιστημίου έχει “πλημμυρίσει” από κόσμο.  Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Σουρή (Ζάππειο) και με πολύ πυκνή διάταξη οι τελευταίοι διαδηλωτές βρίσκονται στο θέατρο ΡΕΞ, όπως μεταδίδει το 902.gr.

 

Στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10 π.μ. παρευρέθηκε ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, « το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Το γενικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες».

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια απηύθυνε  πρόταση στα συνδικάτα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα απεργία στις 16 Ιουνίου.

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά

Και οι δρόμοι του Πειραιά έχουν γεμίσει με κόσμο ο οποίος αντιδρά στις αλλαγές που φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Στο λιμάνι του Πειραιά, όπου τα πλοία παραμένουν δεμένα. 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, έκανε την κεντρική ομιλία επισημαίνοντας ότι “με τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση δίνουμε αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση και εφοπλιστές, στην προσπάθεια καταστολής της απεργίας των ναυτεργατών”.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ήταν  η απεργιακή συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Μετά τη συγκέντρωση ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της πόλης και τον δρόμο άνοιγαν μπροστά εργαζόμενοι διανομείς με τα μηχανάκια τους και το πανό του ΣΕΤΕΠΕ.

 

Πηγή video και φωτογραφιών: 902.gr 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ