Μεγάλο πρόστιμο από την Ε.Ε. για τη Λάρκο

7 mins read

Νέα «καμπάνα» για την Ελλάδα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ.

Με απόφαση του ΔΕΕ, που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, η χώρα μας υποχρεούται να καταβάλει κατ’ αποκοπήν 5,5 εκατ. ευρώ και χρηματική ποινή άνω των 4 εκατ. ευρώ, ανά εξάμηνο καθυστέρησης, γιατί δεν ανέκτησε τις κρατικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στη ΛΑΡΚΟ.

Το ΔΕΕ κατέληξε στην απόφασή του, καθώς διαπίστωσε ότι η Ελλάδα παρέβη την υποχρέωση της να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκτέλεση της αρχικής απόφασης του Δικαστηρίου, το 2017, για την ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων έως τις 25 Μαρτίου 2019 και γιατί η παράβαση εξακολουθούσε να υφίσταται κατά τον χρόνο εξέτασης των πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης.

Η απόφαση αυτή έρχεται να επιβαρύνει την σε εξέλιξη διαδικασία των δύο διαγωνισμών, από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ειδική Διαχείριση, για τη μακροχρόνια μίσθωση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και την πώληση των μεταλλείων της και ουσιαστικά ενισχύει τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για την επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών, έστω και υπό την προοπτική να καταστούν άκαρπες.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα