ΑρχικήΕπικαιρότηταΜείωση 30% στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ζήτησε ο Σκέρτσος -Διαφωνούν οι...

Μείωση 30% στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ζήτησε ο Σκέρτσος -Διαφωνούν οι ακτοπλόοι

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ των ακτοπλόων και κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε γύρω στα 90 λεπτά.

Επικεφαλής των στελεχών της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος είχε απέναντί του τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων από τους ακτοπλόους για τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων. Μάλιστα, ο Άκης Σκέρτσος φέρεται να ζήτησε μείωση κατά 30% των τιμών, τονίζοντας ότι υπάρχει το συγκεκριμένο περιθώριο.

Από την πλευρά τους, οι ακτοπλόοι υποστήριξαν από την πλευρά τους τις αυξημένες τιμές, τονίζοντας ότι παρότι έχουν μειωθεί οι τιμές των καυσίμων, έχει αυξηθεί το μισθολογικό κόστος και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όπως τα έξοδα για συντήρηση και ανταλλακτικά, καθώς και τα ασφάλιστρα των πλοίων.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι καθυστέρησε αρκετά στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό των αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος μίλησε για ένα ισχύον μοτίβο όπου «οι τιμές στην ενέργεια υποχωρούν σταθερά, ο γενικός πληθωρισμός υποχωρεί σταθερά, αλλά βλέπουμε ορισμένα κρίσιμα κοινωνικά μεγέθη να παραμένουν υψηλά».

«Για παράδειγμα, οι τιμές στο ράφι σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα παραμένουν πολύ ψηλά, διευρύνονται. Αντίστοιχα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Όταν μειώνεται το κόστος στην ενέργεια και δεν μειώνονται ισόποσα ή ανάλογα οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πρόκειται για μια στρέβλωση» πρόσθεσε ο κ. Μάντζος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «απρονοησία, αφού δεν το είδε αυτό να έρχεται και δεν το πρόλαβε», αλλά και για αδυναμία ελέγχων στην αγορά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ