«Μήδεια»- Ο Στρατός στη μάχη για την κακοκαιρία

12 mins read

Ενεργοποιείται και ο στρατός, πλέον, για να δοθεί άμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα, που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια».
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του Στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.
Στο σκοτάδι βρίσκονται από το πρωί πολλές περιοχές της Αττικής εξαιτίας των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».
Σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, μόνο στα βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Καταγράφηκαν, επίσης, και διακοπές στην ύδρευση, εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, ενώ έκλεισε λόγω παγετού και χιονόστρωσης ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου.
Στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αναμένεται να συνδράμει και ο στρατός.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως το βράδυ και πιθανώς μέχρι αύριο το πρωί.
Πριν από λίγο αποφασίστηκε από την Τροχαία, η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 7:00 το πρωί της Τετάρτης.
 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα