Ο Γιούνκερ και οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί για τον φούρναρη της Κω

8 mins read

Με μηνύματα στο twitter αποχαιρέτησαν τον φούρναρη της Κω, ο οποίος απέδειξε τι σημαίνει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ποια πρέπει να είναι η συνεισφορά του καθενός σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό-προσφυγικό.
Ο Διονύσης Αρβανιτάκης μοιράζοντας ψωμί στους πρόσφυγες συγκίνησε την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για το λόγο αυτό βραβεύτηκε ως Ευρωπαίος πολίτης της χρονιάς.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έγραψε πως “Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές”.
Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι “ο Διονύσης Αρβανιτάκης στάθηκε καθημερινά και έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, μέχρι το τέλος της ζωής του. Η προσφορά του θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Συλλυπητήρια στους οικείους του”.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι “ο Διονύσης Αρβανιτάκης ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Σε αναγνώριση της προσφοράς του, το Ευρωκοινοβούλιο του απένειμε το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη, μετά από πρόταση της Μαρίας Σπυράκη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του”.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα