ΑρχικήΕπικαιρότηταΜήνυμα υψηλού συμβολισμού: Η Ορθοδοξία βραβεύει την Επιστήμη για τα εμβόλια και...

Μήνυμα υψηλού συμβολισμού: Η Ορθοδοξία βραβεύει την Επιστήμη για τα εμβόλια και τα φάρμακα κατά του κορωνοιού

Το πιο ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού σε μια περίοδο που η μάχη για το εμβόλιο κατά του COVID 19 εξελίσσεται σε μάχη ζωής ή θανάτου έρχεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ έδωσε την ευκαιρία για το πιο καθαρό μήνυμα, που δεν αφήνει περιθώρια σε αρνητές ιερείς να επικαλούνται την ορθόδοξη πίστη για να αμφισβητούν τα εμβόλια.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που έγινε χτες το βράδι στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος βράβευσαν με το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρα τρεις κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Ο Αλμπέρ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, o Τζόρτζ Γιανκόπουλος, πρόεδρος, συνιδρυτής και διευθυντής της επιστημονικής ομάδας στην αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron Laboratories και ο Χρήστος Κυρατσούς, αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της Regeneron είναι τα πρόσωπα στα οποία απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο. Τιμήθηκαν και οι Ουγούρ Σαχίν και Οζλέμ Τουρέτσι της BionTech που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν.

Τους σπουδαίους επιστήμονες που βρέθηκαν από την πρώτη γραμμή στη μάχη ενάντια στην πανδημία βράβευσε χθες το βράδυ το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απονέμοντάς τους το βραβείο Αθηναγόρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δείγμα σεβασμού στην επιστήμη και στον τεράστιο ρόλο της για την πρόασπιση του αγαθού της ζωής. Ένα μήνυμα βαθιά ανθρωπιστικό που έρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή για να υπογραμμίσει τη σημασία του εμβολίου και των φαρμάκων κατά του κορωνοιού. Υπενθυμίζεται ότι από το ξεκίνημα της πανδημίας τόσο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είχαν δηλώσει την πλήρη εμπιστοσύνη τους στους επιστήμονες και είχαν καλέσει τους πιστούς να ακολουθήσουν τις υποδείξεις τους.

«Οι βραβευθέντες έθεσαν τους εαυτούς τους, τις γνώσειςτους, ακούραστα στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Δεν υπόσχονται αιώνια ζωή, αλλά ζωή με καλή υγεία» είπε ο Πατριάρχης παραδίδοντας τα βραβεία.