Μητσοτάκης & Μαρέβα στην τελετή απονομής του Νόμπελ αρχιτεκτονικής Pritzker (photos)

8 mins read

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη παρέστησαν απόψε στην τελετή απονομής του διεθνούς βραβείου αρχιτεκτονικής Pritzker στον Σερ David Alan Chipperfield, στην Αρχαία Αγορά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Πρόκειται για θεσμό υψηλής πολιτιστικής σημασίας και παγκόσμιας εμβέλειας, η φιλοξενία του οποίου δεν αντίκειται στον χαρακτήρα του αρχαιολογικού χώρου.

Το Pritzker Architecture Prize είναι διεθνές βραβείο που καθιερώθηκε από την οικογένεια Pritzker μέσω του Ιδρύματος Hyatt το 1979. Συχνά αναφέρεται ως «Βραβείο Νόμπελ Αρχιτεκτονικής» και «η υψηλότερη τιμή του επαγγέλματος».

Σκοπός του Βραβείου είναι να τιμήσει έναν εν ζωή αρχιτέκτονα ή αρχιτέκτονες, των οποίων το έργο καταδεικνύει έναν συνδυασμό ταλέντου, οράματος και αφοσίωσης, έχοντας παραγάγει συνεπή και σημαντική συνεισφορά στην ανθρωπότητα και το δομημένο περιβάλλον, μέσω της αρχιτεκτονικής.

Σύμφωνα με τους όρους που ετέθησαν για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου και μουσείου της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, οι συμμετέχοντες πρέπει να κινούνται εκτός των περισχοινίσεων των μνημείων και σε απόσταση ασφαλείας από κάθε μνημείο.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός, τα καθίσματα και ότι άλλος εξοπλισμός απαιτείται για την εκδήλωση πρέπει να μεταφερθεί με τα χέρια καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα κίνησης οχημάτων εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα