Μονοψήφια τα κρούσματα – 8 νέα, 2.620 συνολικά

16 mins read

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε τις εξελίξεις αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 2.620, εκ των οποίων τα 593 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.301 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 143, εκ των οποίων 37 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 37 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 77 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί 78.207 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως από την Δευτέρα ξεκινούν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ήδη οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν. Έχουν υποβληθεί σε έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του ιού SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται εντός της ημέρας και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους.

Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020».

«Τα φάρμακα για την υπέρταση δεν αυξάνουν τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος από τον κορωνοϊό», σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Χαρδαλιάς: «Τη Δευτέρα περνάμε στη β΄ φάση»

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι «Η νέα καθημερινότητα είναι πιο σύνθετη. Τη Δευτέρα περνάμε στη δεύτερη φάση. Νέα κρούσματα θα έχουμε, προετοιμαζόμαστε. Τη Δευτέρα δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό».

Σημείωσε δε ότι «Η Ελλάδα τα έχει πάει καλά και έχει γίνει θετικό παράδειγμα», εξηγώντας πού είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Συγκεκριμένα είπε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτικής στα μέσα μεταφοράς, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα ιατρεία και στα νοσοκομεία και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα πραγματοποιηθούν και αύριο.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε να υπάρξει υπευθυνότητα από Δευτέρα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα.

Facebook Comments