ΑρχικήΕπικαιρότηταΜόσιαλος: Απευθύνθηκα στον ΠΟΥ για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας

Μόσιαλος: Απευθύνθηκα στον ΠΟΥ για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατέφυγε ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικής Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, προκειμένου ο ΠΟΥ να εκδώσει οδηγίες για τις θρησκευτικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με το ζήτημα για το εαν εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού οι πιστοί θα έπρεπε να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία, ο κ. Μόσιαλος με άρθρο του στην  εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», επανέλαβε πως

«Οι ευπαθείς ομάδες των πιστών, που είναι και η πλειοψηφία όσων πηγαίνουν στην εκκλησία, θα πρέπει να παρακολουθούν τη λειτουργία από την τηλεόραση, ότι η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει κατά τη διάρκεια της επιδημίας και ότι στην ακραία περίπτωση που θα έχουμε φαινόμενα Ιταλίας η Εκκλησία θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους τέλεσης της θείας λειτουργίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση θα πρέπει να είναι και παγκόσμια, γεγονός που τον οδήγησε να απευθυνθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να μάθει τι προτείνει.

«Διαπίστωσα ότι ως αυτή την ώρα ο Οργανισμός δεν έχει εκδώσει οδηγίες, πιστεύω όμως ότι προχωρούν διεργασίες για την εκπόνηση συγκεκριμένου πλαισίου κατευθυντήριων οδηγιών για τις θρησκευτικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έκδοση αυτών των οδηγιών από τον κατεξοχήν αρμόδιο Οργανισμό θα κατευθύνει τις κυβερνήσεις στο έργο τους και θα συμβάλει σε μια ενιαία εφαρμογή μέτρων δημόσιας υγείας» σημειώνει χαρακτηριστικά.