Μόσιαλος: «Αυτά τα συμπτώματα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς για ηπατίτιδα στα παιδιά»

7 mins read

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο ACTION24 και τον Γιώργο Πιέρρο, για τα περιστατικά οξεία ηπατίτιδας που εμφανίζονται σε παιδιά τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως. Ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την φάση δεν εμπνέουν ανησυχία ενώ κατά πλειοψηφία τα περιστατικά δεν είναι σοβαρά και λύνονται με φαρμακευτική αγωγή.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέονται τα περιστατικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Οι μελέτες όμως για το πως έχει προκύψει η εμφάνιση του είναι σε εξέλιξη. Αυτό που έως τώρα προκύπτει είναι ότι η νόσος έχει μέσα της αδενοϊό που ενδεχομένως να συνδέεται και με τον κορωνοϊό.

Οι ηλικίες που προσβάλλονται περισσότερο είναι από 3-5 ετών. Έως τώρα δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα σε ενήλικα. Ο κ. Μόσιαλος, υπογράμμισε ότι για την ώρα ο τρόπος προφύλαξης είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως ισχύουν και για τον COVID, όπως η συχνή πλύση των χεριών και προσοχή στις επιφάνειες.

Τέλος, οι γονείς πρέπει να προσέχουν τα συμπτώματα που είναι γαστρεντερίτιδα, ανορεξία, καταβολή, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα