ΑρχικήΕπικαιρότηταΜόσιαλος: «Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι από ιλαρά λόγω των αντιεμβολιαστών»

Μόσιαλος: «Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι από ιλαρά λόγω των αντιεμβολιαστών»

O καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, επιχειρεί με ανάρτηση του να καταρρίψει το βασικό επιχείρημα των αντιεμβολιαστών.

Ο κ. Μόσιαλος παραθέτει σοκαριστικά στοιχεία για τον αριθμό των θανάτων από ιλαρά, με αφορμή κάποια δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε κύκλους αρνητών του εμβολιασμού και αναφέρουν ότι ο δισεκατομμυριούχος, Μπιλ Γκέιτς, χρηματοδότησε την Pfizer για να κατασκευάσει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση που έκανε στα social media, ο κ. Μόσιαλος σημειώνει πως «Ένα από τα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών είναι ότι τα εμβόλια τα έχει χρηματοδοτήσει ο Μπιλ Γκέιτς γιατί έτσι επιδιώκει τη μείωση του πληθυσμού. Επομένως οι αντιεμβολιαστές δεν θέλουν τη μείωση του πληθυσμού και καλά κάνουν».

Αναφερόμενος στους θανάτους από ιλαρά ο καθηγητής αναφέρει ότι: «το 2019 πέθαναν 207500 παγκοσμίως (κυρίως παιδιά και έφηβοι) εξαιτίας της ιλαράς. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 50% μεταξύ 2016 και 2019».

Και εδώ ο Ηλίας Μόσιαλος παραθέτει μία παραδοξότητα που προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία. 

«Γιατί μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που κάνουν το εμβόλιο της ιλαράς. Αυτό ήταν αδιαμφισβήτητα μια επιτυχία του αντιεμβολιαστών. Πέτυχαν τη μείωση τον εμβολιασμών αλλά υπονόμευσαν συστηματικά το βασικό τους επιχείρημα», γράφει χαρακτηριστικά.

H ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

«Ένα από τα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών είναι ότι τα εμβόλια τα έχει χρηματοδοτήσει ο Μπιλ Γκέιτς γιατί έτσι επιδιώκει τη μείωση του πληθυσμού. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο ως επιχείρημα αλλά αυτά λένε σε διαφορά βίντεο που κυκλοφορούν.

Επομένως οι αντιεμβολιαστές δεν θέλουν τη μείωση του πληθυσμού και καλά κάνουν. Γιατί να πεθαίνει άδικα ο κόσμος;

Να διευκρινήσω ότι η εταιρεία Pfizer δεν πήρε καμία επιδότηση από το ίδρυμα Γκέιτς για να αναπτύξει το εμβόλιο. Πήρε επενδυτικό ρίσκο και κατόρθωσε να αναπτύξει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εμβόλιο.

Ας αφήσουμε όμως τη χρηματοδότηση και ας μείνουμε στο άλλο σκέλος του επιχειρήματος. Το 2019 πέθαναν 207500 παγκοσμίως (κυρίως παιδιά και έφηβοι) εξαιτίας της ιλαράς. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 50% μεταξύ 2016 και 2019.

Γιατί έγινε αυτό; Γιατί μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που κάνουν το εμβόλιο της ιλαράς.

Αυτό ήταν αδιαμφισβήτητα μια επιτυχία του αντιεμβολιαστών. Πέτυχαν τη μείωση τον εμβολιασμών αλλά υπονόμευσαν συστηματικά το βασικό τους επιχείρημα.

Κατηγορούν τον Γκέιτς ότι θέλει τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ αυτοί κατάφεραν να πετύχουν αυτό που λένε ότι επιδιώκει ο μέγας αντίπαλος τους ο Μπιλ.

Μήπως τελικά τους έχει βάλει τσιπάκια ο Μπιλ για να πετύχει τον στόχο του;».

 

Ένα από τα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών είναι ότι τα εμβόλια τα έχει χρηματοδοτήσει ο Μπιλ Γκέιτς γιατί έτσι…

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020