ΑρχικήΕπικαιρότηταΜόσιαλος για Hantavirus: «Κάποιοι σπέρνουν τον πανικό»

Μόσιαλος για Hantavirus: «Κάποιοι σπέρνουν τον πανικό»

Ο Hantavirus δεν είναι νέος ιόςm τόνισε σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος σε μια προσπάθεια καθησυχασμού όλων εκείνων οι οποίοι πανικοβλήθηκαν στο άκουσμα νέου όρου.

«Ας σταματήσουν κάποιοι να σπέρνουν τον πανικό χωρίς λόγο για το θάνατο Κινέζου από Hantavirus». Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κορυφαίος διεθνώς Έλληνας καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science (LSE), Ηλίας Μόσιαλος και συνεχίζει:

«Παρότι ο Ηantavirus αναφέρεται σε μια επικίνδυνη οικογένεια ιών, δεν είναι συγκρίσιμος με τον κορωνοϊό και δεν είναι τόσο επικίνδυνος.

Ο Hantavirus δεν είναι νέος ιός, είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες και ενδεχομένως ενεργός για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ ανθρώπων, κολλάει μόνο με την κατάποση και βρώση των σωματικών υγρών ποντικών ή αρουραίων, και είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να τον αντιμετωπίσουμε, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής εμβολίων.

Τα ψεύτικα μηνύματα φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο των ανθρώπων, εν μέσω κρίσης κορωνοϊού, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μοιράζονται ακόμα πιο ανησυχητικές πληροφορίες, και είναι πιθανό να προκαλέσουν περιττό άγχος στους ανθρώπους που ήδη ανησυχούν για τις πανδημίες».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ