«Μου φώναζαν που@@@ εδώ θα πεθάνεις»-Ο 27χρονος αστυνομικός εξιστορεί τα 2,5 λεπτά λιντσαρίσματος

28 mins read

Στα πρώτα του λόγια τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο, ο αστυνομικός περιέγραψε καρέ καρέ τα όσα έγιναν, το πως του επιτέθηκαν και τα 2,5 λεπτά τρόμου που έζησε πριν από τα χτυπήματα χάσει τις αισθήσεις του.
Μίλησε για μια μεγάλη ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί και πως ο ίδιος με άλλους αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗΣ κατευθύνθηκαν στο σημείο. «Δεχτήκαμε πολλές επιθέσεις και προσπαθήσαμε να απεμπλακούμε. Ήμουν συνεπιβάτης στο τελευταίο μηχανάκι. Την ώρα που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει ελιγμό νιώθω μια λαβή στο λαιμό μου. Με δύναμη με πετάει από το μηχανάκι. Έπεσα κάτω κι άρχισα να δέχονται χτυπήματα με ξύλα κι άλλα αντικείμενα σε όλο μου το σώμα».
 Ο αστυνομικός περιγράφει πως οι δράστες της επίθεσης, κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος αλλά όχι και να του πάρουν το όπλο. «Ευτυχώς φορούσα το κράνος μου και το είχα ασφαλίσει αλλά προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Φοβόμουν μη μου πάρουν το όπλο μου και το κρατούσα ασφαλισμένο στη θήκη. Με έβριζαν και με χτυπούσαν επί 2,5 λεπτά. Μου έλεγαν “εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@”. Κάποια στιγμή ένιωσα ένα χέρι κάτω από το λαιμό μου να προσπαθεί να μου απασφαλίσει το κράνος. Όταν μου το βγάλανε, δέχτηκα κι άλλα χτυπήματα κι έχασα τις αισθήσεις μου», είπε ο αστυνομικός.
«Θα αντέξω, είμαι καλά»-Τα πρώτα λόγια του 27χρονου αστυνομικού
O 24χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.
Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το MEGA, o 24χρονος τραυματίας αστυνομικός με καταγωγή από τις Σέρρες, μίλησε με συναδέλφους του που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο.


Ο νεαρός αστυνομικός που χτυπήθηκε στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του από τους κουκουλοφόρους είπε στους συναδέλφους του ότι «είμαι καλά, θα αντέξω». Ο 27χρονος είπε στους συναδέλφους του ότι «προσπάθησα να σώσω το όπλο μου».

Ο συνδικαλιστής της ελληνικής αστυνομίας, Γρηγόρης Ευαγγέλου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα επεισόδια της Τρίτης.
Όπως είπε, τα τραύματα του 24χρονου αστυνομικού είναι αρκετά σοβαρά, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες αστυνομικοί είναι σε καλύτερη κατάσταση.

«Η αστυνομία αυτή τη στιγμή είναι στο μάτι του κυκλώνα καθώς αποτελεί τον κύριο κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους», υποστήριξε ο κ. Ευαγγέλου.

ΠΟΑΣΥ: Εγινε απόπειρα δολοφονίας – Η υπομονή μας εξαντλήθηκε
Η ΠΟΑΣΥ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού, ζητώντας από την πολιτική σκηνή του τόπου να δείξει «σοβαρότητα» και να «λάβει ουσιαστικές αποφάσεις».
Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ
«Έντονη οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη.
Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή του, είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε προσωπικά σε ό,τι χρειαστεί το επόμενο διάστημα.
Είναι αδιάψευστη πραγματικότητα ότι, ενώ ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση κ.λπ., για άλλη μια φορά, δυστυχώς, καθίσταται και πάλι το εξιλαστήριο θύμα, ο αδύναμος κρίκος και το σώμα εκτόνωσης κάθε είδους ”μπαχαλάκηδων”.
Εξαιτίας των μικροπολιτικών συμπεριφορών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, η Ελληνική Αστυνομία από Σώμα, φίλο και συμπαραστάτη του πολίτη που είναι, στοχοποιείται και κινδυνεύει να απαξιωθεί με άμεσο τίμημα την ανθρώπινη ζωή κάθε αστυνομικού. Αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο.
Μέσα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, καλούμε όλα τα Πολιτικά Κόμματα να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις, ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού.
Η εποχή της ανέξοδης φραστικής καταδίκης της βίας πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Όχι άλλα ”κροκοδείλια δάκρυα”, SMS και ”ευχαριστώ”.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα