Μπαράζ αποφυλακίσεων την 1η Ιουλίου με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα

10 mins read

Δρόμος δίχως επιστροφή η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα την 1η Ιουλίου με την οποία θα ακολουθήσει αυτομάτως ένα μπαράζ αποφυλακίσεων.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της πρότεινε στην παρούσα κυβέρνηση, την απόσυρση του νέου Ποινικού Κώδικα «προκειμένου μέσα από περαιτέρω διαβούλευση των επιστημονικών φορέων να αρθούν οι αστοχίες επιμέρους διατάξεων και να ληφθεί η δέουσα πρόνοια για την δημιουργία των ελάχιστων αναγκαίων υποδομών πρακτικής εξυπηρέτησής τους». Επισημαίνει εκ νέου «τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών και τη δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας αλλά και την αδυναμία πρακτικής βιωσιμότητας νεοσύστατων θεσμών, χωρίς την προγενέστερη εξασφάλιση της αναγκαίας ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού και των υλικοτεχνικών υποδομών της Εισαγγελίας». Οι εισαγγελείς ζητούν την απόσυρση του νέου Ποινικού Κώδικα και νέο διάλογο.

Σημειωτέον ότι οι ποινικολόγοι δεν έχουν προλάβει να δουν και βρουν όλο το φάσμα του ευνοϊκού καθεστώς που κρύβουν οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα. Και όπως με νόημα έλεγαν οι μόνοι που γνωρίζουν το πλήρες εύρος των ευνοϊκών διατάξεων του νέου Ποινικού νομοθετήματος είναι τα μέλη των δυο νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, τα οποία είναι πανεπιστημιακοί (καθηγητές Νομικών Σχολών) και δικηγόροι ειδικευμένοι στο Ποινικό Δίκαιο, οι οποίοι έχουν μάλιστα πελάτες αρκετούς έγκλειστους ή υποψήφιους έγκλειστους ενώ και οι καθηγητές των Νομικών Σχολών δικηγορούν.

Ο νέος ΠΚ οδηγεί και τη 17Νοέμβρη σπίτι της, περισσότερα εδώ.

Facebook Comments