ΑρχικήΕπικαιρότηταΜπάχαλο με δηλώσεις του περιφερειάρχη Σπανού που... άναψαν φωτιές- Τα μάζεψε με...

Μπάχαλο με δηλώσεις του περιφερειάρχη Σπανού που… άναψαν φωτιές- Τα μάζεψε με νεότερη δήλωση

Μπάχαλο τα έχει κάνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός ο οποίος σε μια μέρα έχει προχωρήσει αναδίπλωση των δικών του λεγομένων.

Η αρχή έγινε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου στην τοποθέτησή του προχώρησε σε πολύ σοβαρές καταγγελίες κατά του κρατικού μηχανισμού τονίζοντας πως «Είδαμε πράγματα που πρέπει να ειπωθούν και να απαντηθούν», και συνέχισε «κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα…», μεταφέροντας καταγγελίες πολιτών για το γεγονός πως τα επίγεια μέσα «είχαν εντολή μη κατάσβεσης».

Επίσης ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι «υπήρχε η Αττική και η Ολυμπία, ναι αλλά υπήρχε και η Εύβοια. Όταν δίνεις προτεραιότητες, όπως εισπράττεις τον έπαινο, να κοιτάζεις τα μάτια και σε όσους δεν έδωσες γιατί υποτίμησες το φαινόμενο. Είμαστε ξεκάθαρα όλοι θύματα αυτής της πραγματικότητας», τονίζοντας μάλιστα στη συνέχεια ότι: «είχα πάντα την αίσθηση ότι και τα προηγούμενα χρόνια και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μια κάμερα, ώσπου κι αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο…».

Και κατέληξε «Η Πολιτική Προστασία έπραξε ως έπραξε, φέρει ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν».

Αναδίπλωση Σπανού

Λίγο αργότερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς προχώρησε σε αναδίπλωση των όσων είχε πει: «καμία πυροσβεστική και πολιτική ηγεσία στον κόσμο δεν έχει λόγο ή επιθυμία να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά».

Δείτε την διόρθωση στα λεγόμενά του: