ΑρχικήΕπικαιρότηταΜπλοκαρισμένο στον Πειραιά το πλοίο που συγκρούστηκε με το «Καλλιστώ»

Μπλοκαρισμένο στον Πειραιά το πλοίο που συγκρούστηκε με το «Καλλιστώ»

Το συναρμόδια υπουργεία Άμυνας και Ναυτιλίας με ασφαλιστικά μέτρα πέτυχαν σήμερα να μπλοκάρουν στο λιμάνι του Πειραιά το δεξαμενόπλοιο container ship «Maersk Launceston» που συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στο πολεμικό πλοίο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Δήμος Βερύκιος, τo πλοίο θα παραμείνει μπλοκαρισμένο στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι στις 9/11/20, οπότε και εκδικάζεται η υπόθεση. Ορίστηκε μάλιστα εγγυοδοσία 40 εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να καταθέσει η εταιρία σε περίπτωση που θελήσει να απεγκλωβίσει το δεξαμενόπλοιο.

Το δεξαμενόπλοιο ανήκει σε γερμανική εταιρία : ESSBERGER JT GMBH Palmaille 45, 22767 Hamburg, Germany. Είναι ναυλωμένο από την Maersk (AP Moller – Danemark). Το παρακολουθούν οι Lloyds και είναι ασφαλισμένο στο UK P&I Club. Η τελευταία του επιθεώρηση από τον Paris MOU ήταν στις 25 Σεπτεμβρίου στον Παναμά και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η προτελευταία στον Πειραιά και πάλι δεν είχε κανένα πρόβλημα.