ΑρχικήΕπικαιρότηταΜπλόκο του ΣτΕ στο κτίριο που κρύβει την Ακρόπολη

Μπλόκο του ΣτΕ στο κτίριο που κρύβει την Ακρόπολη

H προσφυγή που είχαν κάνει κάτοικοι της περιοχής Μακρυγιάννη στο ΣτΕ, διαμαρτυρόμενοι για οικοδομή εννέα ορόφων που έφθανε στο σημείο να κρύβει το μνημείο της Ακρόπολης, έγινε δεκτή για τυπικούς λόγους.

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της έκανε δεκτή την προσφυγή των κατοίκων, που ζητούσαν να ακυρωθεί η προέγκριση της συγκεκριμένης οικοδομικής άδειας για την ανέγερση εννεαώροφου ξενοδοχείου με τρία υπόγεια και δώμα, καθώς και την επισκευή διώροφου διατηρητέου κτιρίου στην συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Μισαραλιώτου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 2103/2019 απόφασή της έκανε δεκτή σε ορισμένα σημεία την αίτηση των 14 περιοίκων της περιοχής του Μακρυγιάννη και ακύρωσε για τυπικούς λόγους τη σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας.

Πριν τη προέγκριση της οικοδομικής άδειας, είχε χορηγηθεί έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. Όμως μετά τις αντιδράσεις  η έγκριση αυτή ανακλήθηκε, μετά από νεότερη γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ., για λόγους νομιμότητας.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την προέγκριση της οικοδομικής άδειας, καθώς κρίθηκε ότι είχε «απωλέσει το νόμιμο έρεισμά της».