Μπουρλά: «Μπορεί να χρειαστεί τέταρτη δόση εμβολίου»

10 mins read

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Inc, Άλμπερτ Μπουρλά, ανέφερε ότι μπορεί να χρειαστεί μια τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά, είναι η καλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής όμικρον, καθώς οι αρχικές μελέτες έχουν δείξει ότι χρειάζεται τρίτη δόση για περισσότερα αντισώματα.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι η εταιρεία περίμενε να δει δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις ειδικά για την Όμικρον.

«Όταν δούμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα γνωρίζουμε εάν η Όμικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Και το δεύτερο σημείο, νομίζω ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά στο Squawk Box του CNBC, προσθέτοντας ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να αναμένονται τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η Pfizer δημοσίευσε ευρήματα από μια αρχική εργαστηριακή μελέτη που έδειξε ότι δύο δόσεις εμβολίου είχαν χαμηλότερη ικανότητα να καταπολεμούν την Όμικρον σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές, ενώ ένα τρίτο εμβόλιο βελτίωσε σημαντικά την προστασία. Τα ευρήματα ήταν σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική από γιατρούς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Μια τρίτη δόση θα δώσει πολύ καλή προστασία πιστεύω», τόνισε ο CEO της Pfizer και πρόσθεσε ότι θεραπείες όπως το από του στόματος αντιιικό χάπι Paxlovid της Pfizer θα βοηθήσουν στην πρόληψη των νοσηλειών και στον έλεγχο της Covid-19 κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Με πληροφορίες από Independent

Facebook Comments