Μπουρλά: Το φάρμακο της Pfizer κατά του Covid πέρασε στη β’ φάση δοκιμών

8 mins read

Με ανάρτησή του στο twitter, ο επικεφαλής της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, έκανε γνωστό πως η εταιρεία προχώρησε στη δεύτερη φάση δοκιμής για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού.

Το νέο φάρμακο, το οποίο θα λαμβάνεται από το στόμα, απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ενήλικες που δεν είναι στις στις ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί.

Το tweet του Αλμπερτ Μπουρλά

«Η επιτυχία κατά του COVID19 πιθανότατα θα απαιτήσει τόσο εμβόλια όσο και θεραπείες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε την είδηση ότι ξεκινήσαμε μια μελέτη Φάσης 2 (από τις 3) του αντιιικού μας υποψηφίου (φαρμάκου με λήψη από το στόμα), ειδικά σχεδιασμένου για την καταπολέμηση του SARS-CoV-2- σε μη νοσηλευόμενους ενήλικες χαμηλού κινδύνου».

Η «νέα φάση της κλινικής δοκιμής αφορά στην αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του PF-07321332- υπό έρευνα και από το στόμα χορηγούμενη αντιιική θεραπεία, σχεδιασμένη ειδικά για την καταπολέμηση του COVID-19-σε μη νοσηλευόμενους, συμπτωματικούς ενήλικες, που έχουν επιβεβαιωμένη διάγνωση λοίμωξης SARSCoV-2 και δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο», τονίζει χαρακτηριστικά έγγραφο της Pfizer.

Στην κλινική δοκιμή θα συμμετάσχουν περίπου 1.140 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λαμβάνουν την PF07321332/ριτοναβίρη ή placebo φάρμακο από το στόμα κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες

Facebook Comments

Τελευταία Νέα