ΑρχικήΕπικαιρότηταΜύκονος: Εντολή για λουκέτο και στο Nammos

Μύκονος: Εντολή για λουκέτο και στο Nammos

Την αναστολή της άδειας του Nammos ζήτησε χθες από τον Δήμο Μυκόνου το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Προηγήθηκε η απόρριψη, από το Εφετείο Αθηνών, του αιτήματος των εκπροσώπων της επιχείρησης για αναστολή της απόφασης κατεδάφισης.

Η απόφαση αποτελεί «βόμβα» για το νησί, καθώς το Nammos είναι μία από τις γνωστότερες επιχειρήσεις και είχε σαφώς μικρότερες πολεοδομικές παραβάσεις (τουλάχιστον από όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά) από το Principote, που σφραγίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αίτημα του υπουργείου, που φέρει την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», αφορά το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που βρίσκονται κάτω από το σήμα του Nammos στην παραλία Ψαρού, δηλαδή καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ κ.λπ. και όχι μόνον όσα σχετίζονται με τις αυθαίρετες κατασκευές. Το έγγραφο απευθύνεται στον Δήμο Μυκόνου, που καλείται «το αργότερο εντός της αύριον, ήτοι τη 19η Μαΐου» (δηλαδή σήμερα) να συγκαλέσει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να προχωρήσει στην αναστολή όλων των αδειών λειτουργίας του συγκροτήματος «είτε αυτές υφίστανται κατά τον χρόνο εντοπισμού των αυθαιρεσιών είτε εκκινήσουν/γνωστοποιήσουν τη λειτουργία τους στην ίδια περιοχή μεταγενέστερα». Το έγγραφο απευθύνεται όχι μόνο στον δήμο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, αφού όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση του Principote υπήρχαν «διπλές άδειες», δηλαδή γνωστοποιήσεις λειτουργίας σε δύο διαφορετικά όργανα ασύνδετα μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή