ΑρχικήΕπικαιρότηταNέα δεδομένα για τα self test - Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν

Nέα δεδομένα για τα self test – Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν

Νέα δεδομένα ισχύουν από σήμερα για τα self tests, αφού σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να κάνουν.

Συγκεκριμένα, οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας, καθώς και οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια, δεν υποχρεούνται να διενεργήσουν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test), εφόσον έχουν συμπληρωθεί 15 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της δεύτερης δόσης, εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων.

Σημειώνεται ότι προς διευκόλυνση τους απαραίτητο θα ήταν να εκδώσουν το πράσινο πιστοποιητικό covid που θα τους επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

H πρόταση των Φαρμακευτικών Συλλόγων είναι να δοθούν τα self test του Ιουλίου και του Αυγούστου, ανά τέσσερα τον μήνα.

Τι ισχύει για όσους έχουν υποχρέωση να κάνουν self test

Εάν είστε εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού σχολείου), ανήκετε σε ΑΕΙ, ή ανήκετε σε κάποια άλλη κατηγορία ατόμων που πρέπει να προσκομίσουν δήλωση αποτελέσματος για την πρόσβαση σε σχολική μονάδα ή εκπαιδευτικό ίδρυμα, ή αν δεν ανήκετε σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, πρέπει να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος.

ή

Εάν είστε εργαζόμενος του δημοσίου τομέα και εργάζεστε με φυσική παρουσία, μπορείτε εδώ να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος.

Εάν είστε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ιδίως σε κλάδο λιανεμπορίου, τουρισμού, μεταποίησης, επισιτισμού, ή των μεταφορών πρέπει να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος.