ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική εφόρμηση των χούλιγκανς της Ντιναμό...

Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική εφόρμηση των χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, βρίσκονται δεκάδες βίντεο από κάμερες κυκλοφορίας της Νέας Φιλαδέλφειας και κινητά τηλέφωνα.

Oι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που έπεσε νεκρός από μαχαιριά, κατά την διάρκεια της αιματηρής επιδρομής των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Οι 105 συλληφθέντες χούλιγκανς, ανάμεσά τους και Έλληνες, ξεκινούν από αύριο Παρασκευή (10/8) τις ομολογίες τους. Οι Κροάτες όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, ήταν πλήρως εξοπλισμένοι και άκρως προετοιμασμένοι για μια «πολεμική» σύρραξη καθώς πολλά μέλη των περιβόητων Bad Blue Boys, έφεραν βαρύ οπλισμό όπως σιδερένιες βέργες, πολλών μεγεθών κοντάρια, ξύλινες ράβδους με ενσωματωμένα καρφιά, διαφόρων ειδών μαχαίρια,

Η δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, κατά την διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής  ανέδειξε την εγκληματική αμέλεια της ΕΛ.ΑΣ, η οποία, αν και γνώρισε για την έλευση των Κροατών, δεν κινητοποιήθηκε αρκούμενη απλώς στον ρόλο του παρατηρητή το μοιραίο βράδυ.




Βίντεο-ντοκουμέντο από την επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τα έκτροπα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και των Ελλήνων συνεργών τους έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ,  αποτυπώνονται σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA.

Στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας στις 23/08 το βράδυ, φαίνεται ένα πλήθος ανθρώπων, φιλάθλων της ΑΕΚ και απλούς πολίτες, να τρέχει πανικόβλητο, προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία των Κροατών χούλιγκαν που χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Πολλοί από τους χούλιγκαν, που κυνηγούν το πλήθος, κρατούν καδρόνια και άλλα αντικείμενα και πετούν φωτοβολίδες. Λίγα λεπτά μετά από αυτές τις εικόνες, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής πέφτει νεκρός από επίθεση με μαχαίρι.

Το υλικό αυτό, όπως και λοιπά στοιχεία, έχουν συγκεντρωθεί και αναλύονται από τις Αρχές, με σκοπό την ταυτοποίηση των δραστών τόσο της δολοφονίας του 29χρονου, όσο και του τραυματισμού παρευρισκόμενων στο σημείο.