ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα μέτρα: Στις 12 κλείνουν εστίαση και διασκέδαση – Εστιατόρια έως τις...

Νέα μέτρα: Στις 12 κλείνουν εστίαση και διασκέδαση – Εστιατόρια έως τις 2 την παραμονή πρωτοχρονιάς

Στις 15:00 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοινώνει τα νέα μέτρα που θα τεθούν άμεσα σε ισχύ με στόχο την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο η εστίαση όσο και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι αυτό μπορεί να ισχύσει από απόψε.

Επίσης, θα απαγορευθεί η μουσική και μοναδική εξαίρεση στο μέτρο αυτό θα αποτελέσει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε μόνο τα εστιατόρια θα μείνουν ανοικτά έως τις 2 τα ξημερώματα.

Για τα νυχτερινά κέντρα στα οποία αναπόφευκτα μπαίνει λουκέτο, θα τους δοθεί αποζημίωση από το κράτος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με ΚΥΑ σαν αυτή που είχε εκδοθεί για θέατρα και κινηματογράφους.

Όσον αφορά στα μπαρ θα λειτουργούν έως τις 12 χωρίς μουσική.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων και στις 3 το μεσημέρι θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου

Εστίαση:

Περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας

Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα

Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες

Μάσκες:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση

Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός

Γήπεδα:

Περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως 50% με κυλιόμενο ωράριο

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.