Νέα NAVTEX της Τουρκίας και για τον Σεπτέμβριο – Ασκήσεις με πραγματικά πυρά

8 mins read

Η Τουρκία προχωρά σε νέες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς εξέδωσε νέα NAVTEX, την ημέρα που λήγει η επέκταση της NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, με τη νέα NAVTEX θα πραγματοποιηθεί άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, η άσκηση αφορά «την ασφάλεια στα ανοικτά των ακτών της Αλεξανδρέττας».

Η NAVTEX εκδόθηκε από τον τουρκικό σταθμό της Αττάλειας.

Η νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε:

«Γενί Σαφάκ»: Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αναφέρει σε δημοσίευμα της ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας της στάσης της ελληνικής πλευράς η οποία σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα, το Oruc Reis αναμένεται να διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελλόριζο και δυτικά της Ρόδου.

«Η Άγκυρα δεν θα κάνει βήμα πίσω και τα πλοία της που συνεχίζουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην ανατολική Μεσόγειο, ειδικά το Oruç Reis, δεν θα επιστρέψουν από τις περιοχές τους», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Facebook Comments